Velkommen! Our Danish Connection

Our Danish ConnectionHer i det tidligere Dansk Vestindien er vi særlig glade for danske gæster. Til trods for de mange år siden salget af øerne til USA i 1917, bevarer vi en kulturarv fra næsten 200 år under Dannebrog. Derfor er det naturligt for besøgende danskere at ikke blot nyde det dejlige vejr og den smukke natur men også aflægge besøg på de historiske steder som denne ø har særlig mange af.
Næsten alle ø-ture gør ophold på den både boanisk og historisk interessante botaniske have, romfabrikken og Whim plantagemuseum – alle af interesse for danskere.
Seværdighder hvor danskere kan fornemme historiens pust omfatter Fort Christiansværn i Christiansted, (hvor en dansk oversættelse af vejledningsbrochuren findes ved indgangen)og de andre bygninger på Christiansteds nationalhistoriske område. Det restaurerede Guvernementshus med en dejlig baghave og imponerende balsal er et smukt minde fra Peter von Scholtens styre mellem 1827 og 1848. Det lillebitte apotekermuseum i Apotekergården på Dronningens Tværgade nær Kompagniets Gade viser de gamle krukker, vægte og møbler fra det oprindelige danske apotek der lå her mellem 1828 og 1970. Fort Frederik i Frederiksted har en udstilling med danske dokumenter om overdragelsen af øerne og en gribende udstilling om slavehandel og slaveri der omfatter fund fra det forliste slaveskib Fredensborg. Carl og Marie Lawaetz museet, omgivet af en vidunderlig have nord for Frederiksted var de kendte Lawaetz brødres barndomshjem og afspejler en dansk immigrantfamilies liv for hundrede år siden.
På de danske afdelinger af kirke-gårdene i Christiansted og Frederiksted findes mange grave af historisk betydning. En ledet tur med guide kan hjælpe med at finde dem; spørg på hotellet derom. I Christiansted ligger kirkegården i den vestlige del af byen, bag den engelske kirke, nær ruinerne af det gamle hospital. I Frederiksted ligger den danske afdeling af kirkegården overfor den lutherske kirke, som også indeholder minder fra den danske tid; dette er også tilfældet i Christiansteds lutherske kirke på Kongensgade. Danskere er altid velkomne til søndagsgudstjenesten. Top Hat, et kunstgalleri og bar på Kompagnigade ejes og drives af herboende danskere Bent og Hanne Rasmussen som gerne ser besøg af deres landsmænd.
I nødstilfælde, hvis man kræver dansktalende assistance, kan man kontakte den danske generalkonsul på St. Thomas Søren Blak, tlf. 776-0656, eller Leif og Elisabeth Pedersen tlf. 773-8049 (ikke om sommeren).

- Advertisement -
- Advertisement -